Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Är det försvarbart att dra igång tio snökanoner mitt i energikrisen? Se varför Åkulla skidallians och Bertil Johansson svarar ja på den frågan. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Elkrisen stoppar inte konstsnön i Åkulla: ”När pengarna är slut stänger vi sprutorna”

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan kom beskedet att Vallåsens skidanläggningen på Hallandsåsen ställer in årets skidsäsong på grund av rekordhöga elpriser. Men Åkulla skidallians i Varberg låter sig inte stoppas så lätt.

– Vi har tio snökanoner som väntar på att komma igång, säger Bertil Johansson i Åkulla skidallians.

Efter beskedet om Vallåsen ser Åkulla skidallians i Varberg att föreningen har ett större ansvar att tillverka snö och erbjuda skidåkning i södra Sverige.

Bertil Johansson tror på minst 80 skiddagar vilket är snittet per år under de 25 år anläggningen varit igång.

Högre åkavgifter

Man räknar med omkring 25 000 besökare. Med det kommer bli dyrare. Åkavgiften per dag höjs från 70 till 80 kronor och ett säsongskort landar på 800 kronor istället för 700.

Starta klippet för att se varför Bertil Johansson i Åkulla skidallians tycker att det är försvarbart att dra igång snökanonerna trots energikrisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Energikrisen i Halland

Mer i ämnet