Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För fiskarnas skull kan Jan-Åke Johansson inte sänka temperaturen för mycket i butiken – vilket han annars skulle gjort. Foto: Anna Palmgren/SVT

Jan-Åke i Åled kan inte ta ut lön från akvariebutiken – behöver elprisstödet

Uppdaterad
Publicerad

Tre månader utan lön och fler lär det bli – till följd av de stigande elpriserna. Efter regeringens besked om att det ekonomiska stödet till företagare dröjer känner han ilska och besvikelse.

– De måste agera otroligt snabbt, säger Jan-Åke Johansson som driver en akvariebutik i Åled.

Under onsdagen berättade energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) att det utlovade elprisstödet kommer att dröja till företagen. Hushållen kommer att gå före.

150 000 kronor för el

För Jan-Åke Johansson innebär det ytterligare en tid av ovisshet. Detta året uppskattar han att elkostnaderna har varit 150 000 kronor dyrare än året innan.

Energikrisen i Halland

Han anser att mindre företag borde fått stödpengar framför hushållen eftersom de inte kan vända sig till banken och få ett lån utan att veta när de kan betala tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Energikrisen i Halland

Mer i ämnet