Boris Lennerhov VD på Gekås står bakom bygget av 16-våningshuset i Falkenberg som drabbats av en kraftig brand. Foto: Bildbyrån/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Boris Lennerhov: ”Det är det sista man vill ska hända”

Publicerad

Branden i 16-våningshuset i Falkenberg var under kontroll på torsdagsmorgonen. Huset ägs av varuhusjätten Gekås i Ullared. Vd:n Boris Lennerhov berättar om hans tankar kring branden.
– Jag förutsätter att det har blivit vattenskador på hela bygget och blir förseningar, men det viktigaste är att ingen kommit till skada, säger Boris Lennerhov som är vd på Gekås, som står bakom höghusprojektet.

Strax innan klockan 20 på onsdagskvällen började branden i det nybyggda höghuset. Räddningstjänsten har bekämpat branden hela natten.

Höghusprojektet Vesterhavsporten skulle bli ett nytt landmärke vid den sydöstra infarten till Falkenbergs centrum och byggnationen beräknades tidigare vara klar till årsskiftet och inflyttning i början av 2020. Nu är det oklart vad det blir av planerna.

– Huset är intakt men det är elkablar och sånt som smälter. Det kommer krävas stora insatser för att reparera och laga det, säger Boris Lennerhov.

– Det är det sista man vill ska hända, säger han om branden.

Har du fått några uppgifter om vad som orsakat branden?

– Nej, det vet jag inte och jag har heller inte velat störa räddningstjänsten med sådana frågor. Det får utredas senare.

Under onsdagskvällen blev det en kraftig rökutveckling från branden som syntes över hela Falkenberg. Det högsta huset i kommunen var tänkt att rymma 134 hyresrätter. Dessa skulle börja hyras ut först efter sommaren. Därför står inga personer bostadslösa om bygget nu drar ut på tiden.

– Vi får komma med en ny tidsplan efter att vi satt oss ner med byggherren, säger Boris Lennerhov.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Höghusbrand i Falkenberg

Mer i ämnet