Bostadsminister Märta Stenevi (MP) tror inte på förslaget om att peka ut ett departement som ansvarigt för Sveriges klimatanpassning. Foto: Per Leandersson/SVT

Bostadsminister Märta Stenevi (MP) om Sveriges klimatanpassning

Uppdaterad
Publicerad

Branschorganisationen Svensk försäkring föreslår i en debattartikel att ett departement ska ha det övergripande ansvaret för Sveriges klimatanpassning – men bostadsministern tror inte på idén.

– Ska vi hantera klimatanpassningen på ett bra sätt är det samordning och samarbete mellan de olika parterna som är nödvändig, säger Bostadsminister Märta Stenevi (MP).

Hör henne berätta mer i klippet.

Detta är Nationella expertrådet för klimatanpassning

Rådet har som uppgift att utvärdera Sveriges klimatanpassningsarbete och ge förslag på arbetet framåt.

Nationella expertrådet för klimatanpassning är tillsatt av regeringen och ska vart femte år besluta om en rapport som fungerar som underlag för den nationella klimatanpassningsstrategin. Rådet är knutet till SMHI och dess ledamöter är tillsatta av regeringen.

Källa: SMHI

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kusten och klimatet

Mer i ämnet