Foto: Polisen

Åtalas för brutalt mord i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Två bröder, 20 och 17 år, åtalas för det brutala mordet på en kioskägare på Andersberg i Halmstad i november förra året.

Enligt åtalet har de två männen gemensamt och i samförstånd mördat en 25-årig kioskägare på Andersbergs centrum i Halmstad.

Den ena brodern först ha slagit 25-åringen i huvudet på ett torg. När 25-åringen försökte fly sköt den andre brodern honom i ryggen.

Butiksmord på Andersberg

När 25-åringen flydde in i sin kiosk följde männen efter och angrep honom med extremt våld. Först ska de ha stuckit mannen i bålen och i benen. De ska även ha stuckit honom i ansiktet, slagit honom med ett slagträ samt skurit honom i armarna när han försökte värja sig. Den rättsmedicinska utredningen visar att bröderna fortsatte sitt våld även när mannen inte längre kunde försvara sig.

Efter mordet flydde bröderna till Kosovo där de greps i våras. Männen förnekar mord och menar att våldet var i självförsvar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Butiksmord på Andersberg

Mer i ämnet