Foto: TT

Prövar inte hovrättsdom för kioskägarmord

Uppdaterad
Publicerad

Högsta domstolen kommer inte att pröva hovrättens dom för en av de två bröder som dömts för mordet på en kioskägare i Halmstad.

Hovrätten skärpte straffet från 10 till 12 års fängelse för den 21-årige mannen. Det var för ganska exakt ett år sedan som den 25-årige kioskägaren hittades död i butiken.

Enligt den 21-årige mannen var det den yngre brodern, då 17 år gammal, som ensam stod för det dödliga våldet. Men Halmstads tingsrätt fällde båda för mordet och dömde den äldre brodern till tio års fängelse och den yngre till tre och ett halvt års sluten ungdomsvård. Senare skärpte hovrätten den äldres påföljd till tolv års fängelse.

Upprinnelsen till själva mordet var ett bråk mellan bröderna och offret. En dag senare utsattes kioskägaren för besinningslös misshandel med en avsågad biljardkö, sköts i ryggen och knivhöggs till döds.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Butiksmord på Andersberg

Mer i ämnet