Foto: TT

Hovrättsdom i dag mot två bröder

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten i Göteborg meddelar i dag sin dom mot två bröder som av Halmstads tingsrätt dömts för mord på en 25-årig kioskägare i Halmstad i november förra året.

Den äldste brodern dömdes till tio års fängelse och den yngre, som var 17 år då mordet begicks, till tre och ett halvt års sluten ungdomsvård.

De två, i dag 21 och 18 år gamla, hamnade i bråk med sitt offer redan dagen före mordet. När de följande dag stötte ihop igen, utsattes kioskägaren för en besinningslös misshandel med en avsågad biljardkö, sköts i ryggen och knivhöggs till döds. I sin dom pekar tingsrätten på att bröderna visat prov på ”synnerlig hänsynslöshet”.

Efter dådet flydde båda bröderna utomlands, efterlystes internationellt och greps i Kosovo – först den yngre och senare hans storebror – och utlämnades till Sverige.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Butiksmord på Andersberg

Mer i ämnet