Paul Barath fick lämna sin post som ordförande i Kris riksorganisation efter anklagelser om att ha sexuellt ofredat kvinnliga medlemmar. Foto: SVT

Brottsmisstankarna mot förre ordföranden i Kris läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Alla anklagelser mot förre förbundsordföranden i Kris, Paul Barath, läggs ner. Kontakten med kvinnorna som anklagat honom för sextrakasserier bedöms ha varit ömsesidig.

– På det personliga har det känts värre än att sitta häktad för ett brott man vet att man begått, säger Paul Barath till SVT Nyheter Halland.

13 juli uteslöts Paul Barath från organisationen Kris, Kriminellas revansch i samhället. Detta efter att att flera kvinnliga medlemmar hävdat att han gjort sexuella närmanden.

Något som nu bedöms som en ömsesidig kontakt, enligt polisens utredningar som nu lagts ner, vilket Hallandsposten var först med att berätta.

– Innerst inne har jag vetat hela tiden att jag är oskyldig men det blir skönt nu när man har det på papper, säger han till SVT Nyheter Halland.

I klippet hör du hur den senaste tiden har påverkat Paul Barath.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.