I klippet hör du cityledaren berätta om de uteblivna stöden. Foto: SVT/TT

Cityledare kritiska till att stöden dröjer – kallar regeringen till möte

Uppdaterad
Publicerad

Cityledare Caroline Bengtsson från Halmstad city sätter, tillsammans med 27 andra cityledare i landet, ner foten och kräver att regeringen agerar för att rädda företagare som i nuläget går på knäna. I ett brev till regeringskansliet kallar de statsminister Stefan Löfven (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) till möte i förhoppningen att få regeringen att snabbare dela ut stöd som dröjer.

– Vi upplever att våra företagare inte har fått ut stödpaketen som utlovat, det tar alldeles för lång tid, säger Caroline Bengtsson.

Statssekreterare Emil Högberg besvarar brevet och skriver att handläggningen tar tid av flera anleddningar.

”Regeringen delar er uppfattning om vikten av att de stöd som finns också handläggs så snabbt och effektivt som möjligt. Samtidigt har det visat sig finnas risker för brottslighet kopplat till flera av stöden och det måste vi självklart vidta återgärder mot. Därför har regeringen aviserat att en lång rad myndigheter kommer få ytterligare tillskott för att hantera stöden.”, skriver statssekreteraren i brevsvaret till cityledarna.

SVT Nyheter Halland har sökt Magdalena Andersson (S), Stefan Löfven (S) och Ibrahim Baylan (S) för en kommentar utan resultat.

Caroline Bengtsson tror att flera företag kommer gå i konkurs om inget görs, i klippet hör du mer från henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.