Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så tänker just din kommun kring att öppna upp för undervisning för högstadie- och gymnasielever på plats igen. Foto: SVT

Då börjar undervisningen på plats i skolan i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Ökad smittspridning i länet i kombination med det muterade virusets smittsamhet gör att högstadie- och gymnasieskolorna nu rekommenderas att åtminstone ha fortsatt distansundervisning under en vecka efter sportlovet.

Här kan du ta del av hur din kommun tänker kring att öppna upp för undervisning på plats igen.

Kungsbacka

Från och med onsdagen den 24 februari inför Kungsbacka kommun distansundervisning för alla högstadie- och gymnasieelever. I dagsläget är planen att detta ska fortgå till och med den 5 mars.

– Våra beslut ska vila på de rekommendationer vi får av våra myndigheter, säger Maria Andersson, skolchef i Kungsbacka kommun.

Varberg

Gymnasieskolan ska ha distansstudier under vecka 9. Det kommer inte att göras några undantag för prov eller praktiska moment. Elever som är i behov av särskilt stöd, och som tidigare har fått sitta på plats på Peder Skrivare omfattas inte av beslutet. Efter vecka 9 är planen att skolan ska återgå till kombinerad distans/närundervisning.

Elever i årskurs 7-9 ska ha distansundervisning under vecka 9, och därefter är planen att de ska införa kombinerad fjärr- och närundervisning fram till påsklovet.

Falkenberg

Från den 1 mars till den 5 mars kommer högstadieelever och gymnasieelever undervisas på distans.

– Utifrån rådande omständigheter så förbereder vi oss på att fortsätta med en delvis fjärr- och distansundervisning en bit in i april, säger Stigert Pettersson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Hylte

– Vi gör naturligtvis som smittskydd och Folkhälsomyndigheten säger, så vecka 9 pausar vi och har enbart distansundervisning för våra elever på högstadiet, säger Ulf Nilsson, barn- och ungdomschef i Hylte.

Därefter är planen att gå tillbaka till att ha en tredjedel som har närundervisning, medan två tredjedelar har distansundervisning.

Halmstad

Efter sportlovet kommer kommunen att ha undervisning på distans under en vecka. Därefter ska de återgå till delvis distansundervisning.

– Vi följer smittläget noga och kommer att göra nya ställningstagande inför vecka 12, säger Pauline Broholm Lindberg, förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen.

Laholm

Osbecksgymnasiet i Laholm och vuxenutbildningen kommer ha distansstudier för eleverna under vecka 9. Sedan återgår man till delvis distansundervisning till och med vecka 15.

SVT inväntar svar om vad planen är för högstadieeleverna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet