Foto: SVT

Då kommer åtalet mot ”Hammarkvinnan”

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan i det så kallade hammarärendet kommer att åtalas för mord i slutet av maj. Det räknar åklagaren med som är klar med sin förundersökning.

– Utredningen är klar, säger han.

Anders Johansson är klar med sin förundersökning i det så kallade hammarärendet där en kvinna i 50-årsåldern misstänks för att ha mördat en släkting i 75-årsåldern. Nu räknar han med att kunna väcka åtal i slutet av maj och att rättegången kan starta senast i början av juni.

– Utredningen är klar och nu har advokaten och den åtalade begärt att få läsa in sig på förundersökningen och det ska de ha gjort den 22 maj, säger han.

Mord i Kungsbacka

Har erkänt mord

Det var i slutet av januari i år som kvinnan greps på E6 mellan Kungsbacka och Göteborg efter att ha jagat en annan bilist med en hammare. Senare hittade polisen en död släkting till kvinnan i Kungsbackaområdet och snart misstänktes kvinnan för mord.

Kvinnan har senare erkänt att det var hon som haft ihjäl släktingen.

Räknar med få dagar i rätten

Och just det faktum att kvinnan erkänt gärningen gör att Anders Johansson tror att man ska kunna genomföra rättegången på relativt få dagar.

– Jag räknar med att det tar två eller tre dagar.

På vilket sätt påverkas utredningen av att kvinnan bedömts som psykiskt sjuk?

– Inte alls utan det är ju mer en fråga om påföljd. Om hon nu döms för det här mordet så kommer det ju handla om vård, säger Anders Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Kungsbacka

Mer i ämnet