Värmeljus från Halmstad blir benproteser i Thailand Foto: TT-bild

Daglig verksamhet kan bli Sveriges bästa utvecklingsprojekt

Uppdaterad
Publicerad

Lindens dagliga verksamhet i Halmstad, där värmeljus blir benproteser, är nominerade till Götapriset. Under tisdagskvällen hade projektet chans att utses till Sveriges bästa utvecklingsprojekt.

Bidraget ”Humanitär hållbarhet” – värmeljus blir benprotes, är projektet där aluminum återvinns från värmeljus och skänks till en hjälporgansiation i Thailand. Där smälts aluminiumet ned för att bli proteser till barn och djur.

Satsningen påbörjades under 2014, och har sedan dess inspirerat andra orter i Sverige som har startat liknande projekt.

”Tror att vi vinner”

Under tisdagskvällen utses vinnaren. Kerstin Andersson, verksamhetschef för daglig verksamhet i Halmstad, har precis landat på hotellet i Göteborg efter dagens mässa.

Vad tror du om vinstchanserna?

– Jag tror så klart att vi vinner. Det är så många värden i detta. Det är en meningsfull sysselsättning, men vi har också miljöaspekten och det humanitära, säger Kerstin Andersson.

468 insända bidrag

Projektet är ett av sex bidrag som gått till final av hela 468 insända bidrag.

– Vi är redan vinnare eftersom vi är en av sex nominerade. Men juryn avgör, kanske finns det något som är ännu bättre? avslutar Kerstin Andersson.

”Vann tyvärr inte”

Senare under tisdagskvällen meddelar Kerstin Andersson att det tyvärr inte blev någon vinst för Lindens dagliga verksamhet.

LÄS MER: Värmeljus blir proteser i Thailand

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.