Boris Lennerhov, vd på Gekås Ullared AB. Foto: Foto: Jesper Molin/Gekås

Därför får inte alla på Gekås restauranger bonus

Uppdaterad
Publicerad

Alla fastanställda på Gekås restauranger och på Gekåsbyn fick bonus efter att ha nått sina mål under 2017. Men de medarbetare som är säsongs- eller timanställda måste uppfylla ytterligare krav för att vara berättigade till bonusen.

Enligt Boris Lennerhov, vd för Gekås Ullared AB, krävs det att man som säsongs- eller timanställd ska ha tjänstgjort minst 800 timmar under det året som bonusen betalas för.

Överlag menar Boris Lennerhov, som gick in som nygammal vd i november 2017, att det system som är aktivt i dag är olämpligt.

– Så känner jag personligen. Jag har som avsikt att ändra systemet för vad som ska gälla under 2018, men jag kunde inte gå in och ändra i systemet i skiftet till december, säger han.

I dagsläget har han inte hört några klagomål från personalen över att vissa får bonus och andra inte. Istället berättar han att han har fått kommentarer om att det är en självklarhet att bonusen inte ska delas ut om målen inte nås.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ullared

Mer i ämnet