I klippet berättar bland andra resenärerna Dania Dahr, Mikeal Eriksson och Rasmus Eliasson hur de resonerar kring munskydd i kollektivtrafiken. Foto: Daniel Strömbäck/SVT och Ida Röök Svalander/SVT

Därför skippar hallänningarna munskydd i kollektivtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

SVT var på plats vid resecentrum i Kungsbacka och Halmstad under rusningstid på torsdagsmorgonen för att se hur många som använder munskydd i kollektivtrafiken. I Halmstad räknade SVT:s reporter resenärer under en halvtimme och då hade 12 av 44 bussresenärer munskydd.

Dania Dahr i Halmstad är en av resenärerna som väljer att inte bära munskydd.

– Jag brukar inte ha det för jag tycker inte att det hjälper, säger hon.

SVT Nyheter var under rusningstrafiken på torsdagsmorgonen ute och kollade munskyddsanvändandet i kollektivtrafiken på tio orter i landet – resultatet visade att 311 av 930 resenärer hade munskydd.

Klicka på klippet för att se vad fler resenärerna tycker om munskydd i kollektivtrafiken. Varför har vissa munskydd – och varför har andra inte det?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.