”Jag har full förståelse för de tragiska upplevelserna för brottsofferna”, säger chefläkaren Thomas Wejstam. Foto: SVT

Därför vårdas Onsalamördaren nära offren

Uppdaterad
Publicerad

Den 42-åring som mördade Michelle Simonssons man på en familjemiddag vårdas bara en halvtimmes bilresa från Michelles hem. I klippet ovan förklarar chefläkaren Thomas Wejstam varför han vårdas just i Varberg.

Det var i december 2015 som den nu 42-årige mannen mördade sin barndomsvän Marcus Simonsson under en familjemiddag. Han dömdes senare till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Sedan i maj 2018 vårdas han på den rättspsykiatriska kliniken i Varberg, där han i nuläget har rätt till två timmars obevakade permissioner i veckan.

Granndådet i Onsala

När det gäller besluten om permission så är det berörda domstolar som har det sista ordet. Och i sådana beslut vägs skyddsaspekten för patientens omgivning in.

I klippet ovan berättar chefläkaren vid psykiatrin i Halland om den praxis som ligger till grund för varför 42-åringen vårdas just i Varberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granndådet i Onsala

Mer i ämnet