”Mina barn är livrädda att det ska hända mig något”, säger Michelle Simonsson. Foto: SVT

Mordoffers fru räds Onsalamördarens obevakade permissioner

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Simonsson är rädd för den 42-årige man som mördade hennes make på en familjemiddag i Onsala för drygt tre år sedan. Hon är rädd eftersom 42-åringen, som vårdas i Varberg – en halvtimmes bilresa från hennes hem, får gå på obevakade permissioner.

– Det är som att leva med ett dödshot, säger Michelle Simonsson.

Det var i december 2015 som den nu 42-årige mannen högg ihjäl sin barndomsvän, Marcus Simonsson, under en familjemiddag. I samband med dådet skadade 42-åringen ytterligare två personer i ett grannhus svårt.

Granndådet i Onsala

42-åringen ansågs vara psykiskt sjuk och dömdes våren 2016 till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Flyttades till Halland

Inledningsvis vårdades han i Växjö, men i maj 2018 flyttades han till den rättspsykiatriska avdelningen på Hallands sjukhus i Varberg. Det är där han nu fortsatt vårdas med rätt till två timmars obevakade permissioner i veckan.

Michelle Simonsson är kritisk till att hennes mans mördare vårdas nära henne och hennes barn. Hon är rädd att någonting ska hända under mannens permissioner. Till exempel att han avviker.

I klippet ovan berättar Michelle om sin oro och sina tankar om att 42-åringen vårdas i närheten av hennes bostadsort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granndådet i Onsala

Mer i ämnet