Lagkaptenen avslutar karriären efter 18 A-lagsäsonger. Foto: Falkenbergs foto/montage SVT

Slutspelat för trotjänaren – här är hans nya jobb

Uppdaterad
Publicerad

David Svensson lägger skorna på hyllan efter över 600 matcher i Falkenbergs FF. Men den förre lagkaptenen lämnar inte klubben.

– Jag gör detta nu för det fanns möjlighet att fortsätta med ett nytt arbete i föreningen, säger David Svensson.

Han är en av Falkenbergs FF:s största profiler genom tiderna. Nu slutar han som spelare och kliver in i en ny roll. Det nya arbetet är ett större engagemang i sociala projekt. Det kommer bli mer uppdrag av samhällsnytta som till exempel att besöka ensamkommande flyktingar och inspirera unga.

– Jag tyckte att det verkade spännande och att fortsätta i föreningen kändes som ett bra steg, säger David Svensson i ett pressmeddelande.

600 A-lagsmatcher

FFF har tidigare inte haft någon som ansvarar för motsvarande projekt. David Svensson ser fram emot den nya rollen samtidigt som han blir melankolisk när han tänker på de 600 A-lagsmatcher han medverkat i.

– Ett fint minne är förstås Snömatchen 2002 när FFF kvalade till Superettan och lyckades vända ett underläge sent, säger han när SVT Nyheter Halland ringer upp.

En annat minne är när de 2013 lyckades vinna den serien, hemma och firades av fansen i Falkenberg.

– Det var oförglömligt.

”Stolt, rörd och glad”

33-årige David Svensson är omnämnd som den viktigaste spelaren i FFF:s historia. Något han blir rörd av att höra.

– Jag blir stolt, rörd och glad. Fotboll är det roligaste jag vet så det är melankoliskt att behöva ta det här beslutet. Men jag har ju vetat att karriären kommer att ta slut. Nu var det läge, säger David Svensson.

Han har ingen hobby. Men är man van vid att röra sig är det svårt att förvandlas till en soffpotatis menar han. 

– Jag får skaffa en hobby. Jag har spelat tennis tidigare så padel kanske. Sedan kommer det vara skönt att kunna lägga mer tid på att vara med mina två döttrar på fyra och fem år, säger David Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.