Lars Ånhammar har både får, getter och tre lamor på gården i Båstad. Foto: Joakim Syrstad

Djurägare i Båstad bestulna på får – igen

Uppdaterad
Publicerad

Ett femtiotal får försvann spårlöst från en gård i Båstad under natten till måndagen. Gården har tidigare varit drabbad och ägarna funderar nu på att lägga ner verksamheten, skriver Helsingborgs Dagblad.

Det var någon gång under natten mellan söndag och måndag som okända tjuvar slog till mot gården i Båstad, som tidigare varit drabbad av liknande stölder. Den här gången försvann 49 får spårlöst. Totalt ska det röra sig om 36 tackor och 13 baggar till ett värde av 275.000 kronor som nu saknas, rapporterar HD.

LÄS MER: Blev bestulna på 83 får

Djurägarna i Båstad har vidtagit säkerhetsåtgärder sedan den förra storstölden – då 83 djur mystiskt försvann från gården – men trots detta lyckades tjuvarna slå till igen. Och paret som driver gården funderar nu på att sluta med uppfödningen.

– Vi börjar bli äldre, jag är pensionär, och man tröttnar på stölderna, säger Lars Ånhammar, som driver gården tillsammans med sin fru, till tidningen.

Förutom djurstölder har även paret drabbats av flera bostadsinbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.