Foto: Patric Söderström TT/arkiv

Djurrättsaktivister överklagar sina domar

Uppdaterad
Publicerad

De fyra djurrättsaktivister som i slutet av december dömdes till dagsböter för att ha kedjat fast sig i en grind till en minkfarm i Falkenberg, överklagar nu sina domar.

I oktober 2017 ska fyra personer ha befunnit sig och protesterat vid en minkfarm i Glommen. De fyra personerna ska olovligen ha låst sig fast vid huvudgrinden vilket då resulterade i att personalen och leverantören inte kunde ta sig till sina arbeten.

Dömdes till dagsböter

Varbergs tingsrätt menar att utredningen som gjordes visar att aktivisternas agerande innebar en störning av verksamheten på anläggningen.

Tre av personerna dömdes därför för egenmäktigt förfarande till 30 dagsböter och en fjärde person förutom för egenmäktigt förfarande även för brott mot ordningslagen och till 45 dagsböter.

Samtliga av de dömda personerna har nu valt att överklaga då de bland annat anser att det varken är bevisat att minkfarmen tog någon skada eller att aktionen var organiserad.

Nu är det upp till hovrätten att besluta om de tänker se över domen eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer