• Viktigt meddelande:

    Det brinner i Husumfabriken i Örnsköldsviks kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Minkfarm utanför Falkenberg utsatt igen. Foto: TT

Minkfarmare misshandlad och nedsprejad

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal djurrättsaktivister har tog sig på lördagseftermiddagen in på en minkfarm i Glommen i Falkenbergs kommun och uppträde hotfullt. Minkfarmarens granne slog larm efter att han återigen fått besök av djurrättsaktivister.

– En av dem ska ha slagit minkfarmaren och sprejat någon slags färg på honom, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen, till tidningen GT som först skrev om händelsen.

I efterhand har aktivisterna varit kritiska mot den ensidiga bild som baserat på polisens information förmedlats av händelsen på lördagen. På en film som djurättsaktivisterna själva publicerat på sociala medier syns det att även några av aktivisterna blir utsatta för våld i form av knytnävsslag.

LÄS MER: Djurrättsaktivister svarar på kritik från minkindustrin

Minkfarmen har utsatts för angrepp från djurrättsaktivister tidigare som SVT Nyheter Halland rapporterat om. En person är identifierad och misstänkt för misshandeln.

LÄS MER: Minkbönder rasar mot aktivister

– Jag kan i nuläget inte bekräfta att det ska röra sig om exakt samma grupp aktivister med det är inte första gången det här händer om man säger så, säger Peter Adlersson som uppger att både polis och aktivister hade lämnat gården vid 17-tiden på lördagen.

Minkfarmaren ska inte vara så allvarligt skadad efter misshandeln att han behövt söka vård.

LÄS MER: Minkuppfödare anmäler mordhot efter djurrättsdemonstration

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

DEMONSTRATIONER MOT MINKGÅRD

Mer i ämnet