Arkivbild. Foto: SVT

Dödsfallet i containern bekräftat

Uppdaterad
Publicerad

Omständigheterna kring den misstänkta containerolyckan på Hallands sjukhus i Varberg är nu klarlagda. Polisen bekräftar att blod från den försvunne vaktmästaren har hittats i containern, och han konstateras vara död.

På torsdagen meddelades personalen på sjukhuset att polisens tekniska undersökning pekar på att det var biologiska spår efter vaktmästaren som hittats i containerkomprimatorn, där avfall från sjukhuset pressas ihop.

LÄS MER: Sjukhusanställd misstänks ha försvunnit i container

– Det är med stor sorg som jag mottagit polisens besked om att det ofattbara verkligen har skett. Det är en stor tragedi, vi har förlorat en uppskattad kollega, säger Torbjörn Svanberg som är förvaltningschef.

Polisens utredning har pågått i sex veckor och det har hittills funnits en osäkerhetsfaktor i vad som orsakade vaktmästarens försvinnande. Trots att det nu är bekräftat att vaktmästaren omkom i sjukhusets containerkomprimator fortsätter polisens utredning om hur det kunde inträffa.

– Vi förväntar oss en återkoppling om detta, säger förvaltningschef Torbjörn Svanberg.

”En olycka”

Polisen tror dock inte att något brott har begåtts

– Det är en olycka. Vi misstänker inte att något brott ligger bakom, säger kriminalkommissarie Britt Hermansson, till Nyhetsbyrån TT.

Under fredagen kommer kyrkan i sjukhuset att hållas öppen för kondoleanser.

LÄS MER: Sorg och oro på Varbergs sjukhus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.