Mannen rapporterades försvunnen under fredagen. Foto: SVT

Sorg och oro på Varbergs sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Medarbetaren slutade komma till jobbet på Varbergs sjukhus. Nu misstänker polisen att han trillat ner i en container och utreder händelsen som ett dödsfall. Det inträffade har väckt starka känslor bland personalen på sjukhuset.

– Han har jobbat här länge och det är många som jobbat nära den här medarbetaren, säger förvaltningschefen Torbjörn Svanberg.

Det var i fredags som personal på Varbergs sjukhus upptäckte att en kollega saknades. Flera dagar senare gick polisen ut med att man misstänkte att mannen trillat ner i en container och avlidit.

– Man har hittat hans privata kläder i omklädningsrummet och hans bil står kvar på parkeringen. Och man vet att han ska ha varit vid en container och slängt sopor, sa Jan Nicklasson, utredningschef i Varberg till SVT Nyheter Halland på onsdagen.

Eftersom personalen tyckte det var konstigt att mannen, som jobbade som vaktmästare på sjukhuset, inte kommit till jobbet, polisanmäldes händelsen.

– En kollega som alltid dyker upp på sin arbetsplats borde vara där. Men det var han inte, säger förvaltningschefen Torbjörn Svanberg.

Säkrade spår i containern

Enligt polisen pågår nu två parallella utredningar. En om misstänkt arbetsmiljöbrott och en som handlar om mannens försvinnande.

Polisen har lyckats säkra spår i den aktuella containern, något som skickats vidare till Nationellt forensiskt centrum för analys.

Enligt Torbjörn Svanberg finns det många på sjukhuset som blivit berörda av händelsen. Företagshälsovården är inkopplad och det hålls dagliga möten för personal som har ett behov av att på olika sätt hantera det som inträffat.

– Han har jobbat här länge och det är många som jobbat nära den här medarbetaren. Det är klart att många är berörda och har frågor, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.