Fem och en halv lastpall stals från en släpvagn Foto: TT

Döms efter stöld av 23 lådor tuggummi

Publicerad

De två män, 50 och 40 år gamla, som greps med mängder av tuggummi i baksätet på en bil döms för häleri och urkundsförfalskning i Varbergs tingsrätt. De hittade lådorna på marken menar de själva.

Poliserna som stannade männen såg ett samband mellan de 23 lådorna med tuggummi i baksätet och en stöld från en lastbil i närheten. Det hela inträffade 12 februari. Vid tillfället visade en av männen ett falskt ID kort vilket gör att han även nu döms för urkundsförfalskning. Den äldste av tuggummitjuvarna straffas med 2 000 kronor i böter och villkorlig dom medans den andra bara får villkorligt.

Inlåsta i över en månad

Att männen suttit i förvaret fram tills nu anses som straff nog anser tingsrätten. De erkänner brott men menar att de hittat tuggummilådorna som legat på marken. Den ene är skriven i Göteborg och den andra i Hallands län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.