Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magnus Arvidsson är ordförande för Grisföretagarna Halland och tror inte att den afrikanska svinpesten kommer påverka försäljningen av griskött i Sverige. Foto: Rebecka Block/SVT Arkivbild

Efter larm om svinpest – ingen oro hos Grisföretagarna Halland

Uppdaterad
Publicerad

Afrikanska svinpesten har inte kommit närmare Halland än vad den varit sedan tidigare. Därför ser ordföranden för Grisföretagarna Halland ingen anledning till oro bland grisbönder i länet.

Efter larmet om afrikansk svinpest kommer tamgrisar i det smittade området i Fagersta att avlivas, meddelar Jordbruksverket.

I klippet ovan svarar Magnus Arvidsson, ordförande i Grisföretagarna Halland, vad han tror att smittan kan innebära för halländska grisbönder.

Tyskland närmare än Fagersta

Svinpesten finns sedan tidigare i Tyskland och Polen, som geografiskt är närmare Halland, än det nuvarande utbrottet i Fagersta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.