Foto: SVT

Efter lastbilsolyckan på E6 – Getinge strömlöst under bärgning

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen var nästan 900 kunder i Getinge utan ström. Det var bärgningen av den lastbil som välte på E6 under morgonen som var anledningen till strömavbrottet. Vid 20.30-tiden var fortfarande strömlöst i 400 hushåll.

– Arbetet har fördröjts på grund av den farliga lasten.

Vid 17.30-tiden på onsdagseftermiddagen fick elen i Getinge stängas av. Från början var det nästan 900 kunder som var utan el, meddelade leverantören Eon. Anledningen till strömavbrottet var bärgningen av den lastbil med farligt gods som välte på E6 tidigt under onsdagsmorgonen.

LÄS MER: Lastbil med farligt gods körde omkull på E6

Lastbilen låg under en större elledning som fick kopplas från på grund av bärgningsarbetet.

– Det är en säkerhetsåtgärd, säger Lena Berglund, regionchef på Eon.

Det var räddningstjänsten och Svevia som stod för bärgningen, från början fanns det ingen prognos för när arbetet skulle vara utfört.

– Den preliminära tiden är 19.00, men det kan också vara en uppskattning. Vi återkommer med mer information, säger Lena Berglund.

Fortsatt strömavbrott

Klockan 20.15 hade omkring hälften av kunderna fått tillbaka sin el. Men det är fortfarande strömlöst i närmare 400 hushåll – och det finns ingen prognos.

– Arbetet har fördröjts på grund av den farliga lasten. Våra reparatörer hjälper just nu till med att lasta ur lastbilen så det kommer att dröja innan strömmen kan kopplas på igen, säger Lena Berglund.

– Vi beklagar naturligtvis, men det är vad vi kan säga i nuläget.

Under natten till torsdag ska elen ha varit tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.