• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mer om hur Varbergspartiet ser på beslutet att ge i uppdrag att få ner antalet våningar får du reda på i klippet ovan. Foto: Casper Sewerin/SVT

Efter turerna med Västerport – nu vill politiker att hotellet blir lägre

Uppdaterad
Publicerad

Trots att domstol sagt ja till att bygga hotell i 14 våningar på Västerport backar Varbergs styrande politiker – och vill nu sänka höjden.

– De största vinnarna är alla de Varbergsbor som gett utryck för sin oro, säger Mikael Bonde, Varbergspartiet.

Direkt efter domen där Mark- och miljööverdomstolen gav grönt ljus till hotellbygget och den ny stadsdelen övervägde Varbergspartiet att sluta stödja den styrande Varbergsalliansen.

Nu har de i stället kommit till en överenskommelse. Den innebär att det kan bli färre våningar på hotellet och att närliggande byggnader får sadeltak för att matcha Varbergs stadsbild.

Bygget av Västerport

Ska ta fram förslag

Den politiska ledningen ska nu ge uppdraget till förvaltningen att ta fram förslag på hur det kan göras.

Mer om varför Varbergs styrande politiker nu vill ha ett lägre hotellet ser du i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bygget av Västerport

Mer i ämnet