Det är fortsatt tillåtet att grilla på sin egen tomt. Foto: TT

Eldningsförbudet skärps i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det inte längre tillåtet att grilla vid grillplatser ute i naturen eller elda på tomten i Kungsbacka kommun.

Till följd av det torra vädret är det hög brandrisk så på inrådan av Räddningstjänsten Storgöteborg skärps eldningsförbudet i Kungsbacka kommun från och med onsdagen den 14 juni tills vidare.

– Kungsbacka kommun följer rekommendationen och har beslutat om skärpt eldningsförbud för ytterligare minska risken för skogs- och terrängbränder. Vi vädjar också till allmänheten om att vara försiktig även vid grillning på den egna tomten. Det är otroligt torrt i marken just nu, skriver Albin Noreen, specialist krisberedskap i ett pressmeddelande.

Torka, värme och brandrisk sommar 2023

Det är fortsatt tillåtet att grilla på sin egen tomt.

Från fredagen 16 juni gäller ett förtydligande från kommunstyrelsen om förbud mot grillning i Kungsbacka kommuns parker, på stränder och badplatser. Det är även förbjudet att grilla vid fasta grillplatser i skog och mark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Torka, värme och brandrisk sommar 2023

Mer i ämnet