Fallande träd – en dödsfälla när det stormar. Foto: TT ARKIV

Elreparatör död efter stormen Knud

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som natten till lördagen skadades allvarligt i halländska Fjärås efter stormen Knud har avlidit. Arbetsmiljöverket och polis utreder olyckan.

Mannen i 45-årsåldern arbetade med att åtgärda strömavbrott vid en kraftledning i Fjärås utanför Kungsbacka efter stormen Knud.

Han skadades svårt av ett fallande träd under natten mot lördagen och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda, skriver Ellevio i ett pressmeddelande.

Tung dag

Mannen arbetade för Vattenfall på uppdrag av Ellevio.

– Det här är en mycket tung dag för oss alla, men naturligtvis allra mest för den omkomnes närmaste, säger Ellevios vd Johan Lindehag i ett pressmeddelande.

”Fullständigt misslyckande”

Dödsolyckan utreds nu av polis och Arbetsmiljöverket. Även Ellevio har startat en internutredning.

– Vi måste gå till botten med hur det kunde hända. Säkerhet går alltid främst och en olycka är ett fullständigt misslyckande för oss, säger Johan Lindehag.

I måndags omkom en montör anställd av elbolaget Eon i samband med röjningsarbete efter Knud i Högsby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.