Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det kommer att ligga ett otroligt stort ansvar på mig som förälder att se till att han reder skolan”, säger Emilie Johansson. Foto: Emelie Skoog

Emilies son har adhd – får inte tillräckligt med stöd: ”Risken är att han slutar gå i skolan”

Uppdaterad
Publicerad

För Emilie Johanssons son har skolgången kantats av frånvaro från lektioner och stök. När han nyligen fick sin adhd-diagnos hoppades Emilie att han skulle få mer stöd i skolan. Men så verkar det inte bli. Anledningen: Skolan måste spara pengar.

Under 2024 ska skolorna i Halmstad spara 40 miljoner, motsvarande 70 tjänster, enligt budgetförslaget för nästa år.

Intresseorganisationen Attention har varnat för att det kan slå hårt mot barn med NPF-diagnoser som har särskilda behov.

Även barn- och ungdomsförvaltningen har pekat ut risker med besparingen, bland annat att kvalitén på särskilt stöd kan bli sämre.

Varför genomför kommunen besparingen ändå? Och vad ska man spara pengar på? Se Arber Gashi (S), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Halmstad, svara i klippet nedan..

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Utifrån det läge vi befinner oss i så har vi inte andra val än att behöva prioritera i skolan”, säger Arber Gashi (S), ordförande i barn- och ungdomsnämnden. Foto: Emelie Skoog

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.