Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Miljöpartiet föreslog istället att man skulle begära mer pengar till skolan. ”Det är en investering”, säger Amina Boulaabi (MP), ledamot i barn- och ungdomsnämnden. Foto: Emelie Skoog

Halmstads skolor ska spara motsvarande 70 tjänster

Publicerad

40 miljoner kronor, motsvarande 70 tjänster – så mycket kan skolorna i Halmstad behöva spara under 2024, trots att barn- och ungdomsförvaltningen slagit fast att det finns risker med besparingen.

– Utifrån det läge vi befinner oss i har vi inget annat val än att prioritera i skolan, säger Arber Gashi (S), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Halmstad kommun har tidigare använt pandemipengar och andra statliga bidrag för att finansiera skolan och täcka upp för underskotten. Nu prioriterar regeringen istället att ge pengar till exempelvis Försvarsmakten, enligt Arber Gashi (S).

SVT har tidigare berättat att besparingen kan slå hårt mot barn med NPF-diagnoser, enligt organisationen Attention.

Emilie Johanssons son som har adhd är ett av de barn som riskerar att drabbas av besparingen. Hör Emilie berätta om familjens situation i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det kommer att ligga ett otroligt stort ansvar och jobb på mig som förälder”, säger Emilie Johansson. Foto: Emelie Skoog

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.