I klippet ovan berättar badchef Olof Johansson om vad som gäller på Simstadion i Varberg i sommar. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Endast 50 personer på Simstadion i Varberg i sommar

Publicerad

Simstadion i Varberg kommer att ha öppet i sommar. Men tiderna begränsas och endast 50 personer får komma in till badet samtidigt, på grund av coronapandemin.

– Vi är i alla fall glada att vi kommer kunna ha öppet , säger kommunens badchef Olof Johansson.

För att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer har kommunen vidtagit åtgärder när nu Simstadion i Varberg öppnar för säsongen.

– Vi måste kunna garantera att vi ska kunna hålla avstånd ifrån varandra, säger Olof Johansson.

Coronaviruset i Halland

I klippet ovan berättar han om vad det innebär.

Kommunala utomhusbassänger finns i ytterligare tre av Hallands kommuner.

Så här går resonemanget hos dessa:

Laholm

De fyra kommunala utebaden kommer öppna och sommarsimskolorna starta veckan innan midsommar, meddelar kultur- och fritidschefen Christer Johansson i Laholms kommun.

– Men vi kommer säkert ta en diskussion med Folkhälsomyndigheten om vi kan släppa in hur mycket folk som helst och vilka uppmaningar om avstånd vi behöver ha till besökare. Det har inte funnits restriktioner för våra inomhusbad – och det har inte heller varit ett problem eftersom besöksantalen sjunkit drastiskt, säger han.

Falkenberg

Diskussioner pågår fortfarande om hur sommaren blir för utebaden i Ätran och Vessigebro.

– Vi håller på med riskbedömningar för både utebaden och sommarsimskolan just nu. Vi hade önskat att Folkhälsomyndigheten skulle komma med en rekommendation, säger badchefen Veronica Wintvik.

Halmstad

Under vecka 21 väntas besked för Brottets simstadion, Getingebadet och Furulundsbadet i Oskarström.

– Vanligtvis öppnar vi utomhusbaden den 1 juni och det är det vi förhåller oss till även i år – än så länge, säger Izabela Balog Topalovic, enhetschef för kommunens badanläggningar i Halmstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet