Sara Heikkinen Breitholtz (S) har skrivit på sociala medier att krocken var en konsekvens av mediciner. Foto: TT/Riksdagen

Expert ska analysera riksdagsledamots blodprov

Uppdaterad
Publicerad

Det blodprov som togs på riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz (S) efter en krock i Kungsbacka i december är nu färdigt och visar på läkemedel i blodet. Nu ska en rättstoxikolog granska blodprovet och först därefter tar överåklagaren ställning till eventuell brottsmisstanke.

Det var i början av december som riksdagsledamoten var inblandad i en kollision i Kungsbacka och det uppstod misstankar om att hon skulle varit påverkad av något. Själv skrev hon på sociala medier:

– För att vara tydlig, jag hade inte druckit alkohol utan detta är en konsekvens av mediciner som jag har recept för, skriver hon där.

Oklart om medicinen tagits enligt ordination

Enligt överåklagare Anders Jakobsson vid Särskilda åklagarkammaren handlar det nu om att ta reda på om Sara Heikkinen Breitholtz använt den mängd av läkemedlet som hennes läkare skrivit ut eller om hon av någon okänd anledning tagit större dos.

Vad det är för typ av läkemedel vill åklagaren inte gå in på.

– Jag måste också få utrett om det i så fall gjorts med uppsåt, det är först då det eventuellt kan vara brottsligt, säger Anders Jakobsson.

Expertanalysen förväntas ta några veckor. Därefter ska Sara Heikkinen Breitholtz höras igen och först därefter tar åklagaren ställning till eventuella brottsmisstankar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.