Falkenbergs FF befäster sig i toppen

Inför mötet hade Falkenbergs FF förlorat de tre senaste matcherna mot Östers IF. Men under måndagskvällen var det Falkenbergslaget som drog det längsta strået på bortaplan i Växjö.

Efter knappt en halvtimme spelad fick Falkenberg straff efter en handssituation. Kalle Söderström missade straffen men kort därefter kunde Robin Östlind ändå placera in ett 1-0 för FFF. Det var också resultatet med en halvlek spelad.

Redan i inledningen av andra halvlek kunde Öster kvittera genom Dragan Kapcevic. Knappt 10 minuter senare kunde han även ge Öster ledningen med 2-1.

Efter drygt 60 minuter kom Falkenbergs kvittering genom Kalle Söderström. Bara minuter senare kunde Söderström även passa fram till Christoffer Carlsson som slog in Falkenbergs ledningsmål. Matchen slutade också 3-2 till Falkenbergs FF.

Efter 21 spelade omgångar i Superettan ligger Falkenbergs FF fortsatt på uppflyttningsplats till Allsvenskan. Med sina 46 poäng ligger laget nu en poäng bakom serieledarna Helsingborgs IF. Bakom FFF jagar AFC Eskilstuna med 41 poäng.