Falkenbergs hetaste valfråga 2018 – vad hände?

Publicerad

Målet var en skola i världsklass – trots att över en femtedel av eleverna som gick ut högstadiet 2017 inte fick behörighet till gymnasiet. Alla åtta partier i kommunfullmäktige var överens om att skolan var en av de viktigaste frågorna inför valet 2018. Så hur gick det?

Med ambitionen att förbättra resultaten i Falkenbergs kommunala skolor tog politikerna, genom Barn- och utbildningsnämnden, fram en gemensam strategi i början av 2017. Ribban sattes högt. Falkenbergs kommun skulle ha en utbildning i toppklass, såväl nationellt som internationellt innan år 2021.

Så blev det inte. Det är oppositionsrådet Anneli Andelén (C) och kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S) överens om. Även fast skolresultaten förbättras något.

Valet 2022 Halland

– Det tar tid att få en skola i världsklass. Man måste börja redan i förskolan och jobba hela vägen upp till gymnasiet, säger kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S).

Starta klippet för en snabb överblick om vad som sades då och nu i frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet