• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

I kategorin sång och musik vann Falkenbergsrevyn med numret ”Nassarna”. Foto: Privat/Bo Håkansson, BilduppdragetVisa alla (3)
Visa alla (3)

Falkenbergsrevyn svenska mästare – ”tusen personer skrattade ut nassarna”

Publicerad

Sveriges bästa revyer tävlade mot varandra i Revy-SM på Halmstads teater i helgen. I kategorin sång och musik gick Falkenbergsrevyn segrande ur striden med numret ”Nassarna”.

Falkenbergs egen revypappa, Magnus Wernersson, fick därmed sin åttonde guldmedalj genom åren i Revy-SM.

– Det är svårt att tävla i revy, men när man ändå gör det är det väldigt kul att vinna. I går var det jubileum eftersom det var 25 år sedan vi vann första gången och man blir lite nostalgisk, säger Magnus Wernersson, producent för Falkenbergsrevyn.

Första vinsten kom i Revy-SM i Umeå 1993. Det tv-sända finalen blev Falkenbergarnas genombrott.

– Vi var helt okända då och dubblade vår publik, säger Magnus Wernersson.

”Skrattade ut nassarna”

I årets Revy-SM vann Falkenbergsrevyn med sång och musiknumret ”Nassarna”. Något som gör revypappan lite extra stolt.

– Numret driver med nazisternas demonstrationer och vi är snart i en valrörelse. Det vi kan göra är att använda humor för att påverka samhällsdebatten och vi tycker det är absurt att nazister får gå på öppna gator och demonstrera. Vi lever i en demokrati men jag tycker nazisterna står för värderingar som inga människor i Sverige med sunt förnuft kan tycka är bra, säger Magnus Wernersson och tilläger:

– I går var det nästan tusen personer på Halmstads teater som skrattade ut nassarna.

Halmstadrevyn hade tre nummer med i finalen, men kammade inte hem några priser. Bäst gick det för Osbyrevyn som vann de två kategorierna, sketch och lokalt nummer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer