I klippet berättar fårägaren hur det känns att utsättas för flera vargattacker och varför hon vill att det införs skyddjakt mot vargen. Vi vill varna för otäcka bilder i klippet. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Fårägare utsatt för vargattacker – vill att skyddsjakt införs

Uppdaterad
Publicerad

En fårbonde i Varbergs kommun har utsatts för tre olika vargattacker den här sommaren. Den första inträffade i juli och i slutet av augusti hände det för andra och tredje gången. Totalt har 55 får dött. Nu vill fårbonden att Länsstyrelsen inför skyddsjakt på vargen.

– Jag vill inte utrota hela vargstammen, det här handlar om en individ som har betett sig väldigt illa, säger fårbonden som vill vara anonym.

I klippet berättar fårägaren om hur det känns att utsättas för flera vargattacker och varför hon vill att det införs skyddjakt mot vargen. Vi vill varna för otäcka bilder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.