”Filmerna ska likna en Depeche Mode-låt”

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-årige Hallänningen Albin Glasell satsar hårt på att bli nästa stora namn inom filmbranschen, och just nu regisserar har en egen kortfilm hemma i Halland.

Albin Glasell och hans team just nu håller på att spela in filmen Celicè. Huvudkaraktären Malcolm ger sig ut på en lång resa när hans livs kärlek har lämnat honom, men i Grimeton utanför Varberg blir han vilsen och tappar sitt mål när kompassen störs av signalerna från masterna.

– Det handlar om en man som förlorar sin livsgnista och sin kärlek och ger sig ut på en landsomfattande resa för att hitta hoppet igen, berättar Albin.

Hallandsporträtt

Regissörerna David Lynch och Lars von Trier är stora förebilder, och precis som sina förebilder vill han spegla de inte alltid så roliga sidorna av livet.

– Jag gör gärna lite gråa filmer, eftersom livet kan vara ganska deprimerande. Jag vill att filmerna ska liknas vid en Depech mode-låt. Det ska vara mörkt, men det ska alltid finnas hopp lite i bakgrunden.

Liten budget

Albin som har läst på filmskola på Nya Zeeland har spelat in mängder av filmer av varierande längd, alltid med en mycket begränsad budget. Filmprojektet Celicè finansieras delvis kreativitetsstödet ung i Halland, och nu känner Albin och hans team att det börjar hända saker.

– När vi var i Malmö och spelade in för ett tag sedan, fick vi spärra av dockplatsen och vi jobbar med professionella skådespelare. Man känner att det inte är skolfilm vi gör längre.

Just nu bor han i garaget hemma hos sina föräldrar. Han hoppas att Celicè ska innebära en förändring i tillvaron och visas på de stora filmfestivalerna.

– Jag hoppas att vi kommer någonstans med den här filmen. Och att vi får mer pengar, så att jag slipper äta nudlar och bo i ett garage!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hallandsporträtt

Mer i ämnet