Flera personer häktade för skottlossningen i Gustavsfält. Foto: SVT

Fler män frias efter mordförsök vid Gustavsfält

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer frikänns för mordförsök vid Gustavsfält i Halmstad i juni förra året. Tidigare har tre personer frikänts och nu har alltså totalt fem misstänkta gärningsmän friats i Halmstad tingsrätt. En sjätte man är fortfarande på fri fot och häktad i sin frånvaro.

Enligt domen har samtliga misstänkta gärningsmän, samt de två män som utsattes för mordförsöket, ett kriminellt förflutet.

Den aktuella dagen, den 11 juni 2019, spanade polisen på männen och kunde bland annat filma när några av de misstänkta tog emot vapen, för att sedan fälla upp luvorna på sina tröjor och gå i riktning mot brottsplatsen. 

Sköt mot män på parkbänk

Två av de misstänkta gärningsmännen sköt flera skott mot två andra män som satt på en parkbänk.

I november förra året friades en av männen som ska ha avlossat skotten, samt två andra män. Den andra mannen som ska ha avlossat skott är forfarande häktad i sin frånvaro.

Svårt att bevisa

De män som nu frikänns har varit misstänkta för att ha överlämnat vapen samt kört gärningsmännen från brottsplatsen i sin bil.

De frias då tingsrätten anser att det inte går att bevisa att vapnet som överlämnades var det som användes vid skjutningen, eller att bilen som vittnen sett i nära anslutning till platsen faktiskt var den bil som de misstänkta färdades i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.