– Det känns som vi uppfunnit hjulet en gång till, säger byggentreprenör Per-Erik Westbeck. Klicka på klippet för att höra hans kritik. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Flera års kamp för att få bygga parhus – kritisk till kommunen

Publicerad

I flera år har byggentreprenör Per-Erik Westbeck drivit på Falkenbergs kommun om att låta honom köpa mark och bygga parhus på kommunens osålda villatomter. Nu får han möjligheten, men det har tagit alldeles för långt tid, menar Per-Erik Westbeck.

Efter en inventeringen och översyn av detaljplaner låter nu kommunen entreprenörer köpa villatomter på landsbygden som stått oanvända i 50 år.

Tidigare har tomterna varit till försäljning för byggnation av villor. Nu vill kommunen att det ska kunna byggas hyreslägenheter på landsbygden och öppnar därför möjligheten att bygga parhus på tomterna istället.

Två lägenheter istället för en villa

Per-Erik Westbeck, som just nu bygger tre parhus i Ullared, är glad över möjligheten, men menar att det här kunde skett betydligt snabbare.

– Det de har skissat på nu är väl egentligen exakt samma tomter som fanns innan, det är kanske bara är att de har kommit på att det inte är så tossigt att bygga två lägenheter på en tomt istället för att inte få sålt den alls som villatomt, säger Per-Erik Westbeck.

Klicka på klippet för att höra Per-Erik Westbecks kritik mot kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.