Karin Torstensson har efter en inventering sett att 1300 hus står tomma i Falkenbergs landsbygd Foto: SVT

Vill locka företagare till tomma hus på landsbygden

Uppdaterad
Publicerad

Falkenbergs kommun satsar nu för att få fler att flytta in på landsbygden. Landsbygdsutvecklaren Karin Torstensson har kartlagt de 1300 hus som står tomma och redan nu har 30 företagare visat intresse för att flytta till landet.

Karin Torstensson började som landsbygdsutvecklare på Falkenbergs kommun 2017. Hon lever själv i kommunens inland och driver projektet Lev din dröm FBG tillsammans med en kollega. Nu uppmuntrar de företagare att ta steget ut till landsbygden.

– Det är bara att titta omkring, vem skulle inte vilja bo här? Vi har redan 30 företagare som har visat intresse för att flytta till landsbygden och bedriva sina verksamheter här, säger Karin Torstensson.

En inventering visar på att det står 1300 hus helt tomma i Falkenberg. Nu efterlyser Karin Torstensson ägare till tomma hus att höra av sig så att företagare kan flytta in på landet.

Hör landsbygdsutvecklaren berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.