Foto: TT (arkiv)

Nedskärningar inom förskoleverksamhet i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad
Barn- och utbildningsförvaltningens förslag för att komma i balans med ekonomin i Falkenbergs kommun – bland annat avveckla den öppna förskolan i Ullared samt minska antalet dagbarnvårdare.

Kommunstyrelsen i Falkenbergs kommun gav i uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att ta fram en handlingsplan för att nå ett ekonomiskt överskott år 2019. Nu kom förslaget som innefattar att bland annat stänga den öppna förskolan i Ullared och göra sig av med Stenfalkens förskolas lokaler men också minska antalet dagbarnvårdare.

– Det klart det är tuffa besparningar men vi har ett tuffare ekonomiskt läge. Jag har full repsekt och förståelse för de som reagerar över detta, säger Stigert Petterson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen till SVT Nyheter.

Miljonbelopp

Verksamhetsanpassningarna motsvarar drygt 12 miljoner kronor och är tänkt att balansera ut underskottet som finns inom nämnden.

– Det här förslaget påverkar på det sättet att det blir en sänkt servicenivå men inte möjligheterna och förutsättningarna för att få in sitt barn på en förskola i Falkenberg, säger Stigert Petterson.

Beslut fattas av barn- och utbildningsnämnden torsdagen den 23 maj.

– Nästa steg är att se över förslaget men vad det här landar i vågar jag inte spekulera i, säger Stigert Pettersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolspar i Falkenberg

Mer i ämnet