En lastbil och en personbil frontalkrockade på E6 den 11 november 2019. Foto: SVT

Förare åtalas efter dödsolyckan på E6 utanför Skottorp

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalas nu efter dödsolyckan på E6 mellan Skottorp och Mellbystrand i november 2019, då två personer omkom. Mannen misstänks ha brukat kokain och kört i 203 kilometer i timmen.

- Utredningen visar att den tilltalade mannen dels före körningen har brukat kokain, dels att han omedelbart före påkörningen hållit en hastighet på 203 kilometer i timmen, det är en mycket hög hastighet, säger assistentåklagare Henrik Möller.

Det var den 11 november 2019 som en man och en kvinna i 70-årsåldern avled efter att den åtalade föraren ska ha kört in i deras bil bakifrån. Parets bil kom över i motgående körfält och frontalkrockade med en lastbil. Lastbilsföraren fick lindriga skador.

Varför har det dröjt ända tills nu innan åtal väcks?

– Det har varit en invecklad utredning, där det krävs utredning av egenskaperna av de här narkotikaklassade substanserna och det har varit vissa andra kompletteringar gällande skadestånd och larmsamtal, säger Henrik Möller.

Mannen åtalas för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död, grovt brott. Han förnekar brott, enligt åklagaren.

SVT Nyheter Halland söker den åtalades advokat.

I klippet nedan, från 2019, rapporterar SVT:s reporter från olycksplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.