En lastbil och en personbil frontalkrockade på E6. Foto: SVT

Stärkta brottsmisstankar efter dödsolyckan på E6

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är nu säkra på att en man i 40-årsåldern orsakade dödsolyckan på E6, där ett par frontalkrockade med en lastbil. Innan krocken blev de påkörda av mannen, som både var påverkad och körde över den tillåtna hastigheten.

Det var i november som ett par i 70-årsåldern blev påkörda på E6 i höjd med Mellbystrand. Bilen körde därefter genom vajerräcket till motsatt körriktning in i en lastbil. Olyckan orsakade parets död.

Redan på olycksplatsen togs en man, hemmahörande i Göteborg, in till förhör och delgavs brottsmisstanke.

Misstänkt för flera brott

Efter förhör med vittnen och teknisk undersökning är mannen nu misstänkt för flera brott, något som Hallandsposten rapporterade om under torsdagen.

– Han blev delgiven samtliga brottsmisstankar i går, säger förundersökningsledaren Andreas Gabrielsson till SVT Nyheter Halland.

Han bedömer utredningsläget som bra.

– Vi är säkra, säger han.

Körde över hastighetsgränsen

Efter analyser och blodprov är de säkra på att mannen körde rattfull. Han ska även ha haft narkotika i bilen vid olyckstillfället. Genom teknisk data från bilen han körde har man också kunnat konstatera att mannen körde långt över den tillåtna hastighetsgränsen.

Är mannen känd av polisen sedan tidigare?

– Inte för något större, säger Andreas Gabrielsson.

Förnekar brott

Mannen nekar till brott och menar att olyckan berodde på andra faktorer så som andra bilisters körsätt.

– Han ställer sig frågande till det vi lägger fram, säger Andreas Gabrielsson.

Brottsmisstankarna gäller grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död, grovt rattfylleri samt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.