Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bashkim Cakaj är inte glad över att kommunen valde bort miljoner i statsbidrag till Andersberg. Hör mer i klippet. Foto: Jennifer Sandberg/SVT

Vill hålla unga borta från kriminalitet på Andersberg – kommunen säger nej till bidrag

Uppdaterad
Publicerad

Ideella föreningen Ung Comeback kämpar utan bidrag för att hålla borta unga från kriminalitet på Andersberg. Samtidigt lät Halmstads kommun tre miljoner kronor i statsbidrag brinna inne – pengar som var öronmärkta för samma ändamål.

– Jag är jättebesviken, säger Bashkim Cakaj från föreningen.

Varje tisdag tar föreningen med ungdomarna till ett internetkafé i stan. Följ med i klippet ovan.

Bashkim Cakaj har ett kriminellt förflutet men säger att han för några år sedan lämnat det bakom sig.

Redaktion Andersberg

Nu vill han ge tillbaka till området och sedan en tid tillbaka har Bashkim Cakaj och tre vänner drivit föreningen Ung Comeback.

Får nobben av kommunen

När föreningen vände sig till kommunen för ett samarbete fick de höra att det inte var aktuellt.

– De arbetar inte efter evidensbaserade metoder. Föreningen har en grundtanke att skolan ska signalera till föreningen när eleven missköter sig så att föreningen kan ta tag i det, men skolan har sekretess och kan inte arbeta så, säger Therese Sandén, trygghetssamordnare på Halmstads kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Redaktion Andersberg

Mer i ämnet