Klicka på klippet för att följa med in i ett av Sveriges största lager av sexleksaker. På bilden ser du vd Michael Ahlén och marknadschef Carl Magnus Öhrstedt. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Försäljning av sexleksaker har ökat med 40 procent

Uppdaterad
Publicerad

Sexleksaker har blivit populärt under coronakrisen. Ett av Sveriges största företag inom branschen ser en ökning av försäljningen med nästan 40 procent jämfört med samma tid förra året.
– Det är den givna effekten av att folk sitter hemma i sina karantäner, säger marknadschefen Carl Magnus Öhrstedt.

I en diskret byggnad i Genevad, i Laholms kommun, gömmer sig ett av Sveriges största lager av sexleksaker. Utifrån är det inte mycket som avslöjar det kittlande innehållet, men inuti finns det tusentals sexleksaker för kvinnor, män och par.

– Det är nästan som en tomteverkstad, det går på högvarv, vi drar i snitt i väg ungefär 1000 paket om dagen nu, säger marknadschef Carl Magnus Öhrstedt.

Kan bli brist

För att möta den ökande efterfrågan har företaget köpt in stora kvantiteter av varor som nu säljs i raketfart. Men efter nedstängningarna i Kina ligger viss produktion efter, så om några månader kan vissa produkter vara svårare att få tag i.

I klippet får du följa med in på lagret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet