• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Läs mer

Fortsatt sökande – polisen vill minska vattenflödet i Ätran

Publicerad

Sökandet efter tolvåringen i Falkenberg har pågått under natten och fortsätter under fredagen. I ett försök att underlätta sökandet vill nu polisen minska vattenflödet i Ätran.

Även under natten till fredagen var det stort pådrag i sökandet efter tolvåriga pojken i Falkenberg, som försvann under tisdagskvällen. Pojken är fortfarande försvunnen. För att underlätta för dykarna vill polisen nu minska vattenflödet och sänka vattennivån i ån Ätran.

– Man justerar det i ett kraftverk längre upp i systemet. Vårt önskemål är tillmötesgått, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Under torsdagen låg mycket av polisens fokus just kring Ätran.

– Vad gäller dykningarna har det varit det men man söker förstås mycket på land också, säger Johan Ljung.

Sökandet fortsätter

För att underlätta spaningarna med helikopter infördes flygrestriktioner över vissa områden i Falkenberg under torsdagen. Förbudet varar i nuläget till nästa tisdag och gäller alla flygfarkoster – även drönare, modellflyg och skärmflyg.

Under fredagen fortsätter sökandet med samma styrka, enligt polisen.

– Sökandet har pågått under natten med den omfattning som går. Nu startar vi om med stor styrka när dagsljuset kommer, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Även Missing people fortsätter sin stora sökinsats.

– Vi hyser gott hopp om att hitta honom fortfarande. Barn har en förmåga att klara sig väldigt länge, säger Jörgen Olsson, pressansvarig för Missing People.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

12-åring drunknad i Falkenberg

Mer i ämnet