Mari-Louise Wernersson (C) är kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg. Foto: SVT

Kommunrådet: ”Gör vad jag kan”

Uppdaterad
Publicerad
I sökandet efter den försvunna pojken kraftsamlar Falkenbergs kommun för att understödja sökarbetet.
– Jag är verkligen berörd av det här och gör vad jag kan utifrån min position, säger kommunrådet Mari-Louise Wernersson.

Kommunrådet Marie-Louise Wernersson bor själv på Tröingebeg där den försvunna pojken sågs sist. Redan samma kväll som försvinnandet var hon ute och letade.

– Det finns ett enormt engagemang bland falkenbergarna och vi känner oerhört med pojkens familj. De får gärna kontakta mig om det är något de vill  att jag ska göra, säger Mari-Louise Wernersson, kommunråd i Falkenberg.

Vad gör Falkenbergs kommun?

– Vi har samordnat eftersökningsresurser och har kontakt med Missing People. Det här bygger på människors engagemang att leta och det vill vi från kommunens sida underlätta, säger Mari-Louise Wernersson.

Kommunen har exempelvis gjort ishallen tillgänglig för de som vill duscha och byta om.

– I natt tände en vaktmästare upp arenan för att det skulle vara bättre ljus för alla som hjälpte till att söka. Nu sätter vi upp ett till tält. Det är för att det ska bli lättare att organisera när människor kommer och anmäler sig för att söka, säger Mari- Louise Wernersson.

Tillhandahåller personal

Hon berättar även att kommunen tillhandahåller personal för att hjälpa Missing people i stabsfunktionen.

– Vi har tagit en person från alla de stora förvaltningarna, säger Mari- Louise Wernersson.

Falkenbergs kommun erbjuder även all sin personal att delta i sökande om inte det ordinarie arbetet i kommunen blir lidande. Kommunrådet är rörd över engagemanget i Falkenberg.

– Fantastiskt att se. Det är sådan kämpaglöd i ögonen ”att vi ska hitta honom”. Människor kommer från hela Sverige. Vi hjälper varandra och det ger energi att fortsätta, säger Mari-Louise Wernersson,

Har ni i kommunen varit tillräckligt snabba med åtgärder?

– Det finns säkert detaljer som kunde varit bättre. Men Barn- och utbildningensförvaltningen satte in insatser direkt och vi har gjort vad vi kan. Alla ställer upp så mycket de kan, säger Mari-Louise Wernersson.

Kommunens skolor har ökat beredskapen för att möta oro bland barn och elever.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

12-åring drunknad i Falkenberg

Mer i ämnet