Klicka på klippet för att se Anne Vippentorp berätta hur Frälsningsarmén i Halmstad har gjort för att även kunna anordna ett mindre firande, med max åtta personer, på julafton. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Frälsningsarmén ställde in stort julfirande – så blev det istället

Uppdaterad
Publicerad

På julafton brukar Frälsningsarmén i Halmstad anordna ett stort julfirande som vem som helst får komma till för att få lite sällskap och julmat. I år fick de dock ställa in och tänka om.

– Vi ser deras frustration över julen, så vi har helt enkelt fått ställa om och tänka om, säger Anne Vippentorp, socialkonsulent på Frälsningsarmén i Halmstad.

Något som Frälsningsarmén har gjort annorlunda i år är att de har gett ut matkassar som de fått från en lokal matbutik, samt att de har delat ut fler presentkort än normalt. Förra året gav de presentkort till ett värde av ungefär 20 000 kronor men i år blev summan drygt 50 000 kronor, då flera har det tufft ekonomiskt på grund av coronakrisen.

Klicka på klippet för att se Anne Vippentorp berätta hur Frälsningsarmén i Halmstad har gjort för att även kunna anordna ett mindre firande, med max åtta personer, på julafton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet