Historisk dag på Sjöaremossen när Halland för första gången representeras i den högsta serien. Foto: SVT

Frillesås firas med segerceremoni

Publicerad

Frillesås kliv upp i elitserien ska firas med pompa och ståt på Kung Frilles torg – men för ett år sedan ville kommunen dra sig ur isbanan. – Det blir en publikhyllning för denna enorma bedrift, säger förvaltningschefen.

– Vi firar inte bara laget, utan hela föreningen för deras idoga arbete med att bygga en bandykultur. Det här är kronan på verket, säger Ulrika Granfors, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Kungsbacka kommun.

Vad betyder det för Kungsbacka kommun?

– Det är roligt för ungdomar som håller på idrott att få förebilder. Föreningen kan vara ett föredöme för dem.

Kung Frilles torg

På onsdag kväll samlas politiker och tjänstemän på Kung Frilles torg i Frillesås, med förhoppningen att många Frillesåsbor sluter upp.

– Vi hoppas verkligen att alla Frillesåsbor kommer och att vi får dela den här känslan lokalt. Det blir en publikhyllning för denna enorma bedrift, säger hon.

”Aldrig sagt att vi ska dra oss ur”

I ett pressmeddelande säger Kungsbacka kommun att ”föreningens väg till elitserien är ett viktigt arbete för idrotten och för folkhälsan i kommunen”. Men för ett år sedan ville kommunen dra sig ur samarbetet med Varberg om att finansiera driften av isbanan – något som då mötte protester.

Vad tänker ni om det nu?

– Det är jätteroligt att de har gått upp. Det som det handlade om då var en investering av isbanan. Men vi har aldrig sagt att vi ska dra oss ur eller att vi inte ska stötta Frillesås bandyklubb, säger Peter Söderberg, ordförande i nämnden för fritid och folkhälsa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.