Hör alla bidragen i klippet Foto: privat

Funkisfestival gör debut i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

I Halmstad blev funkisfestivalen en stor succé. Nu väljer även Falkenberg hoppa på tåget och tio artister är redo för att sjunga inför slutsålda Falkhallen.

På lördag anordnar Falkenbergs kommun Funkisfestivalen, som en av 24 kommuner i Sverige. Den riktar sig till personer som har någon form av funiktionsnedsättning. Tio artister är klara för att tävla om den åtråvärda semifinalsplatsen som hålls i Stockholm den 1 och 2 april.

Intresset för festivalen är stor. Redan nu är de flesta av de 300 platserna som finns i Falkhallen bokade.

Jörgen Sonemalm, fritidsledare på Falkenbergs kommun. Foto: privat

– Det var väl väntat och inte väntat. Det känns jättekul och det är något som verkligen behövs. Några biljetter finns också kvar för de som vill köpa på plats, säger Jörgen Sonemalm, fritidsledare på Falkenbergs kommun.

Sneglade på succén i Halmstad

Jörgen Sonemalm berättar att de besökt Funkisfestivalen i Halmstad flera gånger. När det anordnades i januari slogs det publikrekord med 1400 åskådare.

– Vi visste att Halmstad var de enda i Halland som anordnade den här festivalen. Då tänkte vi, varför ska de vara själva? Vi måste också vara med på det här! säger han.

En av dem som ser fram emot tävlingen är Micki Johansson som ställer upp med låten Patricia.

– Jag tycker om att stå på scenen och att träffa folk, säger han.

Tror du att du vinner?

– Jag vill det, men det blir nog svårt, säger Micki Johansson.

Hör smakprov från Micki och de andra deltagarna i klippet!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer